Tarka do warzyw Zwilling Z-Cut
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Ciasto marchewkowe
Ciasto marchewkowe
Czas:
40 min
Porcje
8 - 10
Składniki
- 300 g marchewek
- 300g mąki
- 150 g cukru
- 3 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- Sól
- 150 ml oleju
- Łyżeczka cynamonu
- Skórka z pomarańczy
- 150 g serka śmietankowego
- 100 ml syropu klonowego
- Do dekoracji: marcepanowe marchewki, pokrojone pistacje, cukier cynamonowy
Przygotowanie
- Najpierw rozgrzej piekarnik do 180°C, grzanie góra/dół. Obierz marchewki i zetrzyj je na grubej stronie kwadratowej tarki. W osobnej misce wymieszaj mąkę, cukier, cynamon, proszek do pieczenia i sól.
- Dodaj startą marchewkę i wymieszaj wszystko ze skórką pomarańczową, jajkami i olejem aż do uzyskania jednolitego ciasto. Ciasto przełóż do wysmarowanej masłem formy do pieczenia Ballarini Patisserie i piecz w temperaturze 180°C, grzanie góra/dół przez około 25 minut.
- Przygotuj polewę: wymieszaj serek śmietankowy i syrop klonowy na gładką masę i za pomocą rękawa cukierniczego Gefu DECORE wyciśnij go na kawałki ciasta. Do dekoracji można wykorzystać także marcepanowe marchewki, posiekane pistacje i cukier cynamonowy.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy