Blacha do pieczenia Demeyere Industry 5
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Bruschetta z ricottą i duszonymi pomidorkami
Bruschetta z ricottą i duszonymi pomidorkami
Czas:
30 min
Porcje
4
Składniki
- 200 g pomidorków koktajlowych
- 100 g czarnych oliwek bez pestek
- 1/3 szklanki kaparów z zalewy
- 3-4 ząbki czosnku
- 4-6 gałązek tymianku
- 1/3 szklanki oliwy z oliwek
- 1 łyżka brązowego cukru
- Świeżo zmielony pieprz
- Sól
- 1 opakowanie ricotty
- 1 cytryna
- 4 duże kromki chleba
- ½ pęczka bazylii
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do 200°C. Pomidory umyj, przekrój na pół i przełóż je do miski.
- Odsącz oliwki i kapary na sitku a następnie dodaj do miski z pomidorkami. Zmiażdż czosnek płaskim nożem. Dodaj do miski razem z gałązkami tymianku, 2 łyżkami oliwy z oliwek i brązowym cukrem. Dokładnie wszystko wymieszaj i obficie dopraw solą i pieprzem.
- Warzywa przełóż na formę do pieczenia z serii Ballarini Patisserie i piecz przez ok 20 minut.
- W międzyczasie obierz cytrynę ze skórki. Do miski przełóż ricottę, dodaj do niej skórkę i sok z połowy cytryny. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Połóż kromki chleba obok siebie na formie do pieczenia Ballarini i skrop pozostałą oliwą z oliwek. Piecz na środku piekarnika przez 6-8 minut.
- Umyj bazylię, osusz ją i usuń liście z łodyg. Podziel ricottę równomiernie na kromki chleba. Na nią połóż duszone pomidorki i świeżą bazylię. Podawaj od razu po przyrządzeniu.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy