Ładowanie...
Nóż Nakiri z serii ZWILLING Gourmet jest przeznaczony do obierania i krojenia wszelkiego rodzaju warzyw. Dzięki szerokiemu, bardzo ostremu ostrzu po obu stronach nadaje się również do siekania ziół, a nawet do krojenia mięsa lub ryb do grubości zaledwie milimetra. Ostrze o długości 17 cm jest precyzyjnie wykute z jednego kawałka stali i hartowane w procesie FRIODUR. Dzięki temu jest ono odporne na korozję, sprężyste i elastyczne. Ergonomicznie ukształtowany uchwyt wykonany z łatwego w pielęgnacji tworzywa sztucznego zapewnia bezpieczną obsługę. Duża waga noża jest idealna nawet dla początkujących, aby nauczyć się profesjonalnego krojenia, dzięki czemu żywność może zostać posiekana w bardzo krótkim czasie. Nóż Nakiri jest uniwersalny, ale nie powinien być używany do cięcia kości lub kości.
CECHY SZCZEGÓLNE
- Hartowane ostrze: dla szczególnie długiej trwałości i odporności na korozję
- Specjalna stal nierdzewna, specjalny stop ZWILLING zapewnia stabilność i elastyczność
- Kuty z jednego kawałka stali - SIGMAFORGE
- Ergonomiczna rękojeść z tworzywa sztucznego z trzema nitami i laserowym logo ZWILLING na środkowym nitach dla niemęczącego i bezpiecznego cięcia
- Wyprodukowano w Solingen
WYMIARY
Długość ostrza: | 17 cm |
Długość uchwytu: | 11 cm |
Szerokość uchwytu: | 1.2 cm |
Wysokość: | 4.4 cm |
Masa: | 0.15 kg |
- Przeznaczenie
- Do szatkowania i siekania
- Linia
- Gourmet
- Materiał
- Specjalny stop
- Długość ostrza
- 17 cm
- Twardość ostrza
- 55 - 58 HRC
- Uchwyt
- Z tworzywa sztucznego
- Gwarancja
- 30 lat
- Produkcja
- Zwilling J.A. Henckels AG Germany
ZWILLING GOURMET
Noże ZWILLING Gourmet to noże najwyższej jakości „Made in Germany”, dzięki czemu na wiele lat zagoszczą w Twoim gospodarstwie domowym Wykonane w Solingen ostrza są jednocześnie stabilne i elastyczne, kute z odpornej na korozję wyjątkowej stali, specjalnie hartowanej w celu utrzymania ostrych krawędzi i najlepszych właściwości. Ergonomiczne uchwyty z tworzywa sztucznego z trzema nitami z laserowo wykonanym logo ZWILLING na środkowym nicie zapewniają bezpieczne i niemęczące uzytkowanie.
ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓWWŁAŚCIWY WYBÓR
Bardzo ostre ostrza noży wykonane z nierdzewnej, hartowanej specjalnej stali są szczególnie wytrzymałe.
BEZPIECZEŃSTWO
Dobrze leżą w dłoni, nawet gdy trzeba kroić duże ilości warzyw, siekać duże ilości ziół lub przygotować sałatkę dla wielu osób.
MADE IN SOLINGEN
Wyprodukowane w jakości ZWILLING: noże serii Gourmet wykonane są ze specjalnej stali, gwarantując stabilną pracę i odporność na korozję.
Pozostałe produkty z tej serii
[category:329:4:random:desc]Dowiedz się więcej o naszych nożach
Pielęgnacja noży
Noże należy czyścić ręcznie letnią wodą, łagodnym detergentem i niepowodującą zarysowań ściereczką lub gąbką. Noże wykonane ze specjalnego stopu stali można myć w zmywarce.
Prawidłowe ostrzenie noży
Nawet najlepsze noże tracą z czasem swą ostrość. Ale powtórne naostrzenie ich jest niezwykle łatwe: wystarczy odpowiednie narzędzie i świadomość, jak się nim prawidłowo posługiwać.
Jak wybrać odpowiedni nóż?
Tak, jak zróżnicowane są produkty, tak różnorodny jest wybór noży. Przedstawiamy Państwu przegląd najróżniejszych wariantów noży wraz z ich zastosowaniem.
ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT
ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!
ZOBACZ WIĘCEJ