Ładowanie...
Nie każdy ser jest taki sam. Ale każdy wymaga odpowiedniego noża. Nóż do sera ZWILLING Pro z ostrzem długości 14 cm pozwoli cieszyć się delikatnymi, serowymi delikatesami bez rwania czy kruszenia. Szczególnie łatwo radzi sobie z tymi miękkimi i półtwardymi, przebijając się przez nie bez najmniejszego oporu.
Satynowana rękojeść z zaokrągloną końcówką dobrze i wygodnie leży w dłoni - nawet przy długim użytkowaniu. Dzięki temu przygotowanie wystawnej deski mnóstwa aromatycznych serów nie stanowi najmniejszego problemu. Charakterystyczne otwory w ostrzu zapobiegają przywieraniu, a niezwykle ostra, ząbkowana krawędź tnąca gwarantuje gładkie, cienkie plasterki. Praktyczna, rozwidlona końcówka umożliwia nabijanie i serwowanie przysmaków.
Warto też zwrócić uwagę na niebanalny design gadżetu. Projekt Matteo Thuna i Antonio Rodrigueza zachwyca nowoczesnym minimalizmem i elegancją, dopełniając każde kuchenne wnętrze.
CECHY SZCZEGÓLNE
- Minimalistyczny projekt autorstwa Matteo Thuna i Antonio Rodrigueza
- Wykonany z najwyższej jakości stali nierdzewnej
- Ergonomicznie ukształtowana rękojeść dla niemęczącej pracy z płynnymi przejściami dla zachowania higieny
- Możliwość mycia w zmywarce
WYMIARY
Długość ostrza: | 14 cm |
Długość uchwytu: | 10 cm |
Szerokość: | 3.7 cm |
Masa: | 0.13 kg |
- Przeznaczenie
- Do serów
- Linia
- Pro
- Materiał
- Stal nierdzewna
- Długość ostrza
- 14 cm
- Uchwyt
- Stalowy
- Gwarancja
- 30 lat
- Producent
- ZWILLING J.A. Henckels Deutschland GmbH
Gruenewalder Str. 14-22
Solingen, Niemcy
ZWILLING PRO
Nóż doskonały w formie i funkcji. Seria noży Pro zapewnia każdemu kucharzowi odpowiednie narzędzie tnące do gotowania z pasją. Od noży do obierania, poprzez noże kuchenne, po noże do dekoracji, seria ta oferuje duży wybór w klasycznym, ponadczasowym wzornictwie i gwarantuje doskonałą jakość spełniającą najwyższe wymagania. Hartowane lodem ostrza FRIODUR sprawiają, że noże są wyjątkowo trwałe i odporne na korozję. Noże SIGMAFORGE wykute z jednego kawałka są precyzyjnie kute, dzięki czemu zapewniają idealne utrzymanie krawędzi, a także twardość i elastyczność.
ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓWOSTRZE V-EDGE DLA DŁUGOTRWAŁEJ OSTROŚCI
Ostrzenie V-Edge odbywa się w trzech krokach i po obu stronach ostrza - dla ostrości i precyzji.
KUTE Z JEDNEGO KAWAŁKA STALI
Dzięki zastosowaniu technologii SIGMAFORGE, noże serii Zwilling Pro są precyzyjnie wykute z jednego kawałka stali.
OSTRZE UTWARDZANE TECHNOLOGIĄ FRIODUR
Proces hartowania w lodzie zapewnia dobrą elastyczność i odporność na korozję.
Pozostałe produkty z tej serii
[category:320:4:random:desc]Dowiedz się więcej o naszych nożach
Pielęgnacja noży
Noże należy czyścić ręcznie letnią wodą, łagodnym detergentem i niepowodującą zarysowań ściereczką lub gąbką. Noże wykonane ze specjalnego stopu stali można myć w zmywarce.
Prawidłowe ostrzenie noży
Nawet najlepsze noże tracą z czasem swą ostrość. Ale powtórne naostrzenie ich jest niezwykle łatwe: wystarczy odpowiednie narzędzie i świadomość, jak się nim prawidłowo posługiwać.
Jak wybrać odpowiedni nóż?
Tak, jak zróżnicowane są produkty, tak różnorodny jest wybór noży. Przedstawiamy Państwu przegląd najróżniejszych wariantów noży wraz z ich zastosowaniem.
ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT
ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!
ZOBACZ WIĘCEJ