Noże do pieczywa

Świeże, chrupiące pieczywo wymaga odpowiedniego traktowania. Wybierz nóż do pieczywa z grupy Zwilling!
1 - 12 / 22 wyników
  • Nóż do pieczywa Ballarini Tevere
    Ballarini Tevere

    Nóż do pieczywa Ballarini Tevere

    Rating
    Cena 169,00 zł
  • Nóż do pieczywa Ballarini Tanaro - 20 cm
    Ballarini Tanaro

    Nóż do pieczywa Ballarini Tanaro

    Rating
    Cena 149,00 zł
  • Nóż do pieczywa Ballarini Brenta - 20 cm
    Ballarini Brenta

    Nóż do pieczywa Ballarini Brenta

    Rating
    Cena 119,00 zł
  • -164,90 zł Nóż do pieczywa Zwilling Takumi - 23 cm
    Zwilling Takumi

    Nóż do pieczywa Zwilling Takumi

    Rating
    Cena podstawowa 1 649,00 zł Cena 1 484,10 zł
  • -50,00 zł Nóż do pieczywa Zwilling Kanren - 23 cm
    Zwilling Kanren

    Nóż do pieczywa Zwilling Kanren

    Rating
    Cena podstawowa 1 349,00 zł Cena 1 299,00 zł
  • -43,90 zł Nóż do pieczywa Zwilling Pro - 20 cm
    Zwilling Pro

    Nóż do pieczywa Zwilling Pro

    Rating
    Cena podstawowa 439,00 zł Cena 395,10 zł
  • Nóż do pieczywa Zwilling Twin Four Star II - 20 cm
    Zwilling Twin Four Star II

    Nóż do pieczywa Zwilling Twin Four Star II

    Rating
    Cena 469,00 zł
  • Nóż do pieczywa Zwilling Twin Fin II
    Zwilling Twin Fin II

    Nóż do pieczywa Zwilling Twin Fin II

    Rating
    Cena 529,00 zł
  • -43,90 zł Nóż do pieczywa Zwilling Professional S - 20 cm
    Zwilling Professional S

    Nóż do pieczywa Zwilling Professional S

    Rating
    Cena podstawowa 439,00 zł Cena 395,10 zł
  • Nóż do pieczywa Zwilling Diplôme - 24 cm
    Zwilling Diplôme

    Nóż do pieczywa Zwilling Diplôme

    Rating
    Cena 849,00 zł
  • Nóż do pieczywa Zwilling Pure - 20 cm
    Zwilling Pure

    Nóż do pieczywa Zwilling Pure

    Rating
    Cena 419,00 zł
  • -38,90 zł Nóż do pieczywa Zwilling Four Star - 20 cm
    Zwilling Four Star

    Nóż do pieczywa Zwilling Four Star

    Rating
    Cena podstawowa 389,00 zł Cena 350,10 zł

Noże do pieczywa

Nóż do pieczywa to jedno z tych narzędzi kuchennych, które używane jest niemal codziennie. Dlatego też niezwykle istotne jest, aby jego kupno nie wynikało z przypadku, a było przemyślaną decyzją.

Na rynku dostępne są setki różnych noży do pieczywa. Jak więc wybrać ten najlepszy?

Przede wszystkim należy spojrzeć na komfort użytkowania, ostrość, jakość materiałów oraz wykonania i oczywiście żywotność. Można oczywiście dostać nóż, który kosztować będzie kilkanaście złotych, ale trzeba liczyć się z tym, że przy codziennym przygotowaniu posiłków służyć będzie nam on przez krótki czas, a z każdym razem jego właściwości tnące będą coraz gorsze. Twarda skórka pieczywa, przez którą przebić się musi ostrze, powinna być płynnie przecinana bez szarpania, zgniatania czy zbędnego kruszenia.

Uchwyt noża, z racji częstego korzystania, powinien być solidny i doskonale, wygodnie leżeć w dłoni. Pod uwagę warto oczywiście wziąć jeden z najistotniejszych czynników, jakim jest bezpieczeństwo.

Oferowane przez nas noże do pieczywa ZWILLING czy MIYABI to przede wszystkim doskonała jakość. Ich ostre, falowane ostrza zachowują swoje właściwości przez długie lata, jednocześnie dostosowując się do Państwa potrzeb dzięki różnorodnym kształtom. Ich optymalne wyważenie oraz najrozmaitsze kształty uchwytów zadowolą nawet najbardziej wymagających użytkowników zarówno w amatorskim zaciszu kuchni domowej, jak i w wielkiej restauracji obsługującej setki gości.