Noże do pieczywa

Świeże, chrupiące pieczywo wymaga odpowiedniego traktowania. Wybierz nóż do pieczywa z grupy Zwilling!
1 - 12 / 23 wyników
  • Nóż do pieczywa Ballarini Tevere
    Ballarini Tevere

    Nóż do pieczywa Ballarini Tevere

    Rating
    Cena 149,00 zł
  • Nóż do pieczywa Ballarini Tanaro - 20 cm
    Ballarini Tanaro

    Nóż do pieczywa Ballarini Tanaro

    Rating
    Cena 129,00 zł
  • Nóż do pieczywa Ballarini Brenta - 20 cm
    Ballarini Brenta

    Nóż do pieczywa Ballarini Brenta

    Rating
    Cena 109,00 zł
  • Nóż do pieczywa Zwilling Twin 1731 - 20 cm
    Zwilling Twin 1731

    Nóż do pieczywa Zwilling Twin 1731

    Rating
    Cena 1 799,00 zł
  • Nóż do pieczywa Zwilling Pro - 20 cm
    Zwilling Pro

    Nóż do pieczywa Zwilling Pro

    Rating
    Cena 399,00 zł
  • Nóż do pieczywa Zwilling Twin Four Star II - 20 cm
    Zwilling Twin Four Star II

    Nóż do pieczywa Zwilling Twin Four Star II

    Rating
    Cena 429,00 zł
  • Nóż do pieczywa Zwilling Twin Fin II
    Zwilling Twin Fin II

    Nóż do pieczywa Zwilling Twin Fin II

    Rating
    Cena 479,00 zł
  • Nóż do pieczywa Zwilling Professional S - 20 cm
    Zwilling Professional S

    Nóż do pieczywa Zwilling Professional S

    Rating
    Cena 399,00 zł
  • Nóż do pieczywa Zwilling Diplôme - 24 cm
    Zwilling Diplôme

    Nóż do pieczywa Zwilling Diplôme

    Rating
    Cena 779,00 zł
  • Nóż do pieczywa Zwilling Pure - 20 cm
    Zwilling Pure

    Nóż do pieczywa Zwilling Pure

    Rating
    Cena 379,00 zł
  • Nóż do pieczywa Zwilling Four Star - 20 cm
    Zwilling Four Star

    Nóż do pieczywa Zwilling Four Star

    Rating
    Cena 349,00 zł
  • Nóż do pieczywa Zwilling Gourmet - 20 cm
    Zwilling Gourmet

    Nóż do pieczywa Zwilling Gourmet

    Rating
    Cena 199,00 zł

Noże do pieczywa

Nóż do pieczywa to jedno z tych narzędzi kuchennych, które używane jest niemal codziennie. Dlatego też niezwykle istotne jest, aby jego kupno nie wynikało z przypadku, a było przemyślaną decyzją.

Na rynku dostępne są setki różnych noży do pieczywa. Jak więc wybrać ten najlepszy?

Przede wszystkim należy spojrzeć na komfort użytkowania, ostrość, jakość materiałów oraz wykonania i oczywiście żywotność. Można oczywiście dostać nóż, który kosztować będzie kilkanaście złotych, ale trzeba liczyć się z tym, że przy codziennym przygotowaniu posiłków służyć będzie nam on przez krótki czas, a z każdym razem jego właściwości tnące będą coraz gorsze. Twarda skórka pieczywa, przez którą przebić się musi ostrze, powinna być płynnie przecinana bez szarpania, zgniatania czy zbędnego kruszenia.

Uchwyt noża, z racji częstego korzystania, powinien być solidny i doskonale, wygodnie leżeć w dłoni. Pod uwagę warto oczywiście wziąć jeden z najistotniejszych czynników, jakim jest bezpieczeństwo.

Oferowane przez nas noże do pieczywa ZWILLING czy MIYABI to przede wszystkim doskonała jakość. Ich ostre, falowane ostrza zachowują swoje właściwości przez długie lata, jednocześnie dostosowując się do Państwa potrzeb dzięki różnorodnym kształtom. Ich optymalne wyważenie oraz najrozmaitsze kształty uchwytów zadowolą nawet najbardziej wymagających użytkowników zarówno w amatorskim zaciszu kuchni domowej, jak i w wielkiej restauracji obsługującej setki gości.