Patelnia stalowa Demeyere Industry 5
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Udka kurczaka pieczone z cytryną
Udka kurczaka pieczone z cytryną
Czas:
45 min
Porcje
4 - 6
Składniki
- 4-6 udek z kurczaka
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki świeżo startej skórki z cytryny
- Sól i pieprz do smaku
- ½ łyżeczki: suszonej bazylii, tymianku, rozmarynu, papryki słodkiej, papryki ostrej
- 3 ząbki czosnku, obrane
- 2 cytryny
- 2 torebki ryżu
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do 220°C.
- Rozprowadź dokładnie 1 łyżkę oliwę z oliwek na patelni stalowej.
- W osobnej misce wymieszaj skórkę z cytryny, sól, pieprz i zioła i 2 łyżki oliwy. Tak przygotowaną marynatą natrzyj dokładnie udka z kurczaka.
- Kurczaka ułóż na patelni stalowej, dodaj do niego ząbki czosnku i plasterki cytryny. Piecz przez 20 minut, następnie zmniejsz temperaturę do 180°C i piecz jeszcze przez kolejne 20 minut.
- W międzyczasie ugotuj ulubiony ryż według instrukcji podanych na jego opakowaniu.
- Wyjmij udka z piekarnika i podawaj z ugotowanym ryżem.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy