Okrągła głęboka forma do pieczenia Ballarini Patisserie
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Sernik pieczony
Sernik pieczony
Czas:
60 min
Porcje
10
Składniki
- 1 kg sera twarogowego
- 200 g cukru
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 4 jajka
- 200 ml śmietany 30%
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Przygotowanie
- W dużej misce połącz ser twarogowy z cukrem, cukrem waniliowym, żółtkami, śmietaną, mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszaj na gładką masę.
- Białka ubij na sztywną pianę, następnie drewnianą szpatułka dodaj je do masy serowej i delikatnie wymieszaj.
- Przełóż masę serową do okrągłej tortownicy Ballarini o średnicy 26 cm. Piecz w nagrzanym do 180°C piekarniku przez około 60 minut, aż sernik nabierze złocisty odcień.
- Po tym czasie, wyłącz piekarnik i pozostaw sernik w środku z lekko uchylonymi drzwiczkami na około 1 godzinę, żeby powoli wystygł.
- Sernik można podawać z ulubionymi dodatkami takimi jak sos malinowy, owoce czy bita śmietana.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy