Blender uniwersalny Zwilling Enfinigy
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Sernik z borówkami (bez pieczenia)
Sernik z borówkami (bez pieczenia)
Masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chce Ci się włączać piekarnika? Oto pyszny sernik z borówkami, którego wcale nie musisz piec!
Czas:
20 min
Porcje
12
Składniki
- 100 g pełnoziarnistych ciasteczek maślanych
- 3 łyżki masła (roztopionego)
- Sól
- 300 g serka śmietankowego
- 60 g cukru pudru
- 1 opakowanie (8 g) stabilizatora do bitej śmietany
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 150 g jogurtu naturalnego
- 40 g borówek
Dodatkowo
- Masło do natłuszczenia
- Pergamin do pieczenia
- 4 pełnoziarniste ciasteczka maślane
Przygotowanie
- Smarujemy formę do pieczenia masłem i układamy na niej pergamin.
- Przełam ciastka na pół, włóż do blendera ZWILLING Enfinigy i zmiksuj ręcznie za pomocą funkcji pulsacji na drobny proszek. Przełóż do miski z masłem i szczyptą soli i dokładnie wymieszaj. Następnie wciśnij masę na skórkę do bochenka lub naczynia do pieczenia.
- Dodaj serek, cukier puder, stabilizator do bitej śmietany, sok z cytryny, ekstrakt waniliowy i jogurt do dzbanka blendera. Wymieszaj przy użyciu programu do smoothie.
- Wlej masę na masę z ciasteczek. Postukaj formą do pieczenia w blat, aby wyrównać wierzch sernika i uwolnić pęcherzyki powietrza. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny.
- Umyj i osusz jagody. Sernik udekoruj jagodami i posyp kruszonką z ciasteczek. Sernik pokrój na małe kawałki. Smacznego!
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy
- Czas oczekiwania: co najmniej 4h (najlepiej odstawić na noc)