Sałatka Caprese

Sałatka Caprese

Sałatka Caprese

Czas:
15 min

Porcje
4

Składniki

  • 4 pomidory
  • 2 kulki (po 125 g) sera mozzarella
  • 30 g rukoli
  • 4 łyżki stołowe oliwy z oliwek
  • 2 łyżki stołowe octu balsamicznego
  • Kilka listków bazylii
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Umyj pomidory i pokrój je w plastry. Mozzarellę odcedź i pokrój w plasterki. Rukolę umyj i osusz.
  2. W pojemniku próżniowym z serii ZWILLING FRESH & SAVE układaj na przemian plasterki pomidora i mozzarelli. Dopraw solą i pieprzem. Skrop oliwą i octem. Ułóż na wierzchu rukolę i listki bazylii, nałóż pokrywkę i uszczelnij próżniowo za pomocą pompy próżniowej.
  3. Pozostaw sałatkę do schłodzenia w lodówce przez około 1 godziny i podawaj z chrupiącą bagietką lub ciabattą.

Dodatkowe informacje

  • Trudność przepisu: Łatwy

Powiązane posty