Garnek niski Demeyere Apollo 7
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Ryba duszona w sosie pomidorowo-śmietanowym
Ryba duszona w sosie pomidorowo-śmietanowym
Czas:
40 min
Porcje
4
Składniki
- 4 filety rybne (np. dorsz, tilapia)
- 1 puszka krojonych pomidorów (ok. 400g)
- 200 ml śmietanki 30% lub 18%
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka masła
- Sól, pieprz do smaku
- 1 łyżeczka suszonego oregano lub bazylii
- Sok z ½ cytryny
- Świeża natka pietruszki do dekoracji
Przygotowanie
- Oprósz filety rybne solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Odstaw na 10 minut.
- Na patelni rozgrzej masło, dodaj drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Smaż na średnim ogniu do zeszklenia.
- Następnie, do cebuli dołóż pomidory z puszki wraz z sokiem, dopraw oregano lub bazylią. Duś na małym ogniu przez około 10 minut.
- Do sosu pomidorowego dodaj filety rybne, przykryj i gotuj na małym ogniu przez około 10-15 minut, aż ryba będzie miękka.
- Po ugotowaniu ryby, dolej śmietankę i delikatnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy