Garnek żeliwny okrągły Ballarini Bellamonte
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Pulpety w sosie pomidorowym
Pulpety w sosie pomidorowym
Czas:
25 minut
Porcje
4
Składniki
- 500 g mięsa mielonego (np. wołowe lub wieprzowe)
- 1 cebula
- 1 jajko
- 1/2 szklanki bułki tartej
- 1/4 szklanki mleka
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 1 puszka pomidorów krojonych (około 400 g)
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1/2 łyżeczki cukru
- Przyprawy do smaku: bazylia, oregano, sól, pieprz
Przygotowanie
- Cebulę posiekaj drobno. Rozgrzej 1 łyżkę oleju w garnku żeliwnym i podsmaż cebulę na złoty kolor.
- W misce wymieszaj mięso mielone, jajko, bułkę tartą, mleko, posiekaną natkę pietruszki, podsmażoną cebulę, sól i pieprz. Wymieszaj wszystko dokładnie, aż składniki się połączą. Uformuj z mięsa około 12 małych kulek.
- Rozgrzej pozostałą łyżkę oleju w garnku i podsmaż pulpety z każdej strony na złoty kolor.
- Do pulpetów dodaj pomidory krojone, przeciśnięty przez praskę czosnek, koncentrat pomidorowy, oregano, bazylię, cukier, sól i pieprz. Gotuj na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez około 15-20 minut.
- Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy