Patelnia granitowa głęboka Zwilling Madura Plus
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Placki ziemniaczane
Placki ziemniaczane
Czas:
45 min
Porcje
12
Składniki
- 1 kg ziemniaków
- 1 mała cebula, drobno pokrojona
- 1 jajko
- 2-3 łyżki mąki (lub więcej w razie potrzeby)
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
Przygotowanie
- Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Wyciśnij z nich nadmiar wody (można to zrobić przy użyciu czystej ściereczki kuchennej lub sitka).
- W dużej misce połącz starte ziemniaki z drobno pokrojoną cebulą. Dodaj jajko, mąkę, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Jeśli masa jest zbyt rzadka, dodaj więcej mąki.
- Na patelni rozgrzej olej. Gdy będzie dobrze rozgrzany, łyżką nakładaj na patelnię porcje masy ziemniaczanej, formując okrągłe placki. Rozbij je nieco na patelni.
- Smaż placki na średnim ogniu po obu stronach, aż będą złoto-brązowe (około 3-5 minut po każdej stronie).
- Gdy placki są gotowe, przekładaj je na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
- Podawaj gorące z ulubionymi dodatkami.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy