Granitowa patelnia sauté Ballarini Murano
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Pizza z patelni
Pizza z patelni
Czas:
20 min
Porcje
2
Składniki
- 150 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- Szczypta soli
- 80 ml wody
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 150 ml passaty pomidorowej lub przecieru
- 1 ząbek czosnku, drobno posiekany
- Sól, pieprz, oregano, bazylia do smaku
- Dodatki według uznania: Plastry mozzarelli lub inny ser
- Szynka, salami, pieczarki, papryka, oliwki, cebula, itp.
Przygotowanie
- Ciasto: W misce połącz mąkę, proszek do pieczenia i sól. Dodaj oliwę i stopniowo dodawaj wodę, mieszając do uzyskania elastycznego ciasta. Ciasto wyrabiaj na stolnicy przez kilka minut. Rozwałkuj i odstaw na kilka minut.
- Sos: W małym garnku podgrzej passatę pomidorową z dodatkiem czosnku, soli, pieprzu, oregano i bazylii. Gotuj przez kilka minut, aż sos zgęstnieje.
- Na patelni Ballarini rozgrzej niewielką ilość oliwy. Kiedy patelnia będzie odpowiednio rozgrzana ułóż na niej ciasto. Dodaj na wierzch sos pomidorowy, a następnie ulubione dodatki oraz ser.
- Przykryj patelnię pokrywką i smaż pizzę na średnim ogniu przez około 5-7 minut, aż spód się zarumieni, a ser na wierzchu się roztopi.
- Wyjmij pizzę z patelni, posyp świeżą bazylią i podawaj od razu po jej przygotowaniu.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy