Granitowa patelnia sauté Ballarini Murano
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Omlet z grzybami
Omlet z grzybami
Czas:
20 min
Porcje
2
Składniki
- 4 jajka
- 200 g świeżych grzybów (np. kurki, pieczarki, borowiki, maślaki – w zależności od dostępności)
- 1 mała cebula
- 2 łyżki mleka
- Sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki masła lub oleju do smażenia
- Świeże zioła do dekoracji (opcjonalnie, np. pietruszka lub szczypiorek)
Przygotowanie
- Grzyby dokładnie oczyść i pokrój w cienkie plasterki lub połówki. Cebulę obierz i drobno posiekaj.
- Na patelni Ballarini rozgrzej 1 łyżkę masła lub oleju. Dodaj posiekaną cebulę i smaż, aż stanie się szklista. Następnie dodaj pokrojone grzyby. Dopraw solą i pieprzem.
- W osobnej misce roztrzep jajka z mlekiem. Dodaj odrobinę soli i pieprzu i dokładnie wymieszaj.
- Na osobnej patelni rozgrzej resztę masła lub oleju. Wlej masę jajeczną. Gdy omlet zacznie się ścinać na brzegach, równomiernie rozłóż na nim grzyby z cebulką.
- Gdy omlet będzie gotowy, delikatnie złóż go na pół i przełóż na talerz. Posyp świeżymi ziołami dla dekoracji.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy