Blender uniwersalny Zwilling Enfinigy
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Pasta oliwkowo – kaparowa
Pasta oliwkowo – kaparowa
Czas:
10 min
Porcje
6
Składniki
- 50 g parmezanu (w kawałku)
- 4 ząbki czosnku
- 50 g filetów z anchois w oleju
- 400 g czarnych oliwek bez pestek (np. Kalamata)
- 50 g kaparów
- 3 łyżki stołowe oliwy z oliwek
- 1 cytryna
- 2 gałązki tymianku
- Sól, pieprz
Przygotowanie
- Zważ i odmierz wszystkie składniki przy pomocy wagi cyfrowej Zwilling Enfinigy.
- Parmezan pokrój na duże kawałki. Obierz czosnek. Odsącz na sitku osobno: oliwki, kapary i filety z anchois. Cytrynę wyparz w gorącej wodzie, osusz i obierz ze skórki. Wyciśnij z niej sok.
- Dodaj składniki do kielicha blendera z serii Zwilling Enfinigy w następującej kolejności: oliwa z oliwek, sok i skórka z cytryny, czosnek, parmezan, tymianek, anchois, kapary, szczypta soli i pieprzu, oliwki. Zamknij kielich blendera pokrywką.
- Wybierz program: Płukanie i naciśnij przycisk, ab zatwierdzić. Po zakończeniu programu zdejmij pokrywę.
- Przełóż pastę do mniejszych miseczek i podawaj z bagietką.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy