Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Pasta alla gricia

Pasta alla gricia
Pyszny makaron to idealna potrawa, którą możesz podać każdego dnia. Pasta alla gricia to wyjątkowy makaron z serem Pecorino i guanciale. Smacznego!
Składniki (4 porcje)
- 320 g rigatoni
- 300 g sera Pecorino
- 100 g boczku lub guanciale
- 150 ml białego wina
- 200 ml wody do makaronu
- Sól
- pieprz
Przygotowanie
- Krok 1/4
Doprowadź do wrzenia garnek z soloną wodą. Ugotuj makaron, aż będzie al dente, a następnie odcedź, zachowując trochę wody do makaronu.
- Krok 2/4
Zetrzyj ser Pecorino. Pokrój guanciale w paski. Podgrzej patelnię i dodaj guanciale. Gotuj często mieszając, a następnie zdejmij guanciale z patelni. Rozgrzej piekarnik do 180 °C.
- Krok 3/4
Na tej samej patelni dodaj białe wino i zredukuj. Następnie dodaj trochę wody po gotowaniu makaronu, makaron i guanciale, a następnie zagotuj. Zdejmij z ognia i wmieszaj ser, aż będzie kremowy. Dopraw solą i pieprzem.
- Krok 4/4
Wyłóż makaron na małe naczynia żaroodporne. Wierzch posmaruj serem i piecz ok. 15 minut. Smacznego!
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy
- Czas przygotowania: 25 minut
- Czas pieczenia: 15 minut