Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Pasta marchewkowa z orzechami
Pyszna pasta, która będzie idealnym dodatkiem do dań i przekąsek.
Pasta marchewkowa z orzechami
Składniki
- 4 ugotowane marchewki,
- 2 cebule,
- 2 szklanki soku pomidorowego,
- 1/2 szklanki orzechów ziemnych
- 1 łyżeczka kaparów lub kilka czarnych oliwek,
- olej,
- sól, ew. cukier.
Instrukcja
- Ugotowane do miękkości marchewki zetrzeć na grubej tarce, cebulę drobno pokroić, kapary wyjąć z zalewy (jeśli dajemy oliwki to drobno je kroimy).
- Na oleju przesmażamy cebulę, dodajemy marchew, kapary (oliwki) i posiekane orzechy.
- Zalewamy całość sokiem pomidorowym i dusimy na małym ogniu do powstania jednolitej masy.
- Doprawiamy solą i ew. cukrem o ile sok był kwaśny.
- Zjadamy na pieczywie - najlepiej smakuje z ogórkiem kiszonym i kiełkami.
Dodatkowe informacje
- Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Zakręcony wege obiad
Autor: Edyta Stępczyńska