Patelnia indukcyjna Ballarini Lazise
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Pasta con mortadella e broccoli
Pasta con mortadella e broccoli
Połączenie makaronu i brokułów to idealna kombinacja, która z pewnością zachwyci wszystkich domowników!
Składniki (6 porcji)
- 400g mortadelli
- 1 brokuł
- 400g spaghetti
- 2 ząbki czosnku
- 100 ml białego wina
- 400 ml śmietanki kremówki
- 70 g niesolonego masła
- 200 g sera wędzonego (scamorza)
- sól, pieprz
Przygotowanie
- Krok 1/4
Mortadellę pokrój w kostkę. Brokuła pokrój na mniejsze kawałki. Czosnek pokrój w cienkie plasterki.
- Krok 2/4
W dużym garnku zagotuj osoloną wodę. Dodaj makaron, a gdy będzie al dente, dodaj brokuły i gotuj przez kolejne 3 minuty. Następnie dokładnie odsącz wodę.
- Krok 3/4
Na patelni podgrzej oliwę, następnie dodaj kostki mortadelli i podsmaż. Dodaj czosnek i podsmaż kolejne kilka minut. Dodaj białe wino, śmietankę i masło. Przypraw solą i pieprzem, a następnie zdejmij garnek z kuchenki.
- Krok 4/4
Gdy sos się chłodzi, zetrzyj ser. Dodaj makaron i brokuły do sosu, dokładnie wymieszaj. Podawaj z dużą ilością tartego sera. Smacznego!
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwe
- Czas przygotowania: 30 minut