Dzbanuszek do mleka Staub
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Owsianka miodowo – kokosowa
Owsianka miodowo - kokosowa
Czas:
15 min
Porcje
4
Składniki
- 20 g miodu
- 400 ml mleka kokosowego
- 170 g płatków owsianych
- 300 ml mleka migdałowego
- ½ łyżeczki mielonego cynamonu
- ¼ łyżeczki mielonego kardamonu
- 100 g orzechów nerkowca
- 1 mango
- 2 łyżki niesłodzonych płatków kokosowych (do ozdobienia)
- 2 łyżeczki kakao (do ozdobienia)
- miód (do ozdobienia)
Przygotowanie
- Do garnka na mleko z serii Zwilling Pro wlej mleko kokosowe, mleko migdałowe i gotuj je na małym ogniu. Podczas gotowania dodaj partiami płatki owsiane, mielony cynamon, mielony kardamon i miód. Gotuj do momentu, aż płatki owsiane będą miękkie i prawie całe mleko zostanie wchłonięte przez płatki.
- W międzyczasie, na suchej patelni upraż orzechy nerkowca.
- Jak tylko owsianka będzie gotowa, zdejmij ją z kuchenki, dodaj orzechy nerkowca i wymieszaj. Przełóż do mniejszych miseczek.
- Mango obierz i pokrój w plastry. Pokrojonym mango ozdób owsiankę. Posyp płatkami kokosowymi, kakao i skrop całość niewielką ilością miodu. Podawaj i rozkoszuj się smakiem od razu po przygotowaniu.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy