Owsianka miodowo – kokosowa

Owsianka miodowo – kokosowa

Owsianka miodowo - kokosowa

Czas:
15 min

Porcje
4

Składniki

  • 20 g miodu
  • 400 ml mleka kokosowego
  • 170 g płatków owsianych
  • 300 ml mleka migdałowego
  • ½ łyżeczki mielonego cynamonu
  • ¼ łyżeczki mielonego kardamonu
  • 100 g orzechów nerkowca
  • 1 mango
  • 2 łyżki niesłodzonych płatków kokosowych (do ozdobienia)
  • 2 łyżeczki kakao (do ozdobienia)
  • miód (do ozdobienia)

Przygotowanie

  1. Do garnka na mleko z serii Zwilling Pro wlej mleko kokosowe, mleko migdałowe i gotuj je na małym ogniu. Podczas gotowania dodaj partiami płatki owsiane, mielony cynamon, mielony kardamon i miód. Gotuj do momentu, aż płatki owsiane będą miękkie i prawie całe mleko zostanie wchłonięte przez płatki.
  2. W międzyczasie, na suchej patelni upraż orzechy nerkowca.
  3. Jak tylko owsianka będzie gotowa, zdejmij ją z kuchenki, dodaj orzechy nerkowca i wymieszaj. Przełóż do mniejszych miseczek.
  4. Mango obierz i pokrój w plastry. Pokrojonym mango ozdób owsiankę. Posyp płatkami kokosowymi, kakao i skrop całość niewielką ilością miodu. Podawaj i rozkoszuj się smakiem od razu po przygotowaniu.

Dodatkowe informacje

  • Trudność przepisu: Łatwy

Powiązane produkty

Powiązane posty