Batoniki owsiane bez pieczenia

Batoniki owsiane bez pieczenia

Batoniki owsiane bez pieczenia

Niezwykle szybkie w przygotowaniu, proste i smaczne batoniki owsiane, do których nie musisz rozgrzewać piekarnika. Poznaj pyszny smak czekolady, masła orzechowego i płatków owsianych.

Składniki (12 porcji)

  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 250 g masła orzechowego
  • 100 g płatków owsianych
  • 80 g syropu klonowego
  • 50 g oleju kokosowego
  • sól morska w płatkach

Przygotowanie

  • Krok 1/4

W misce wymieszaj masło orzechowe, syrop klonowy i płatki owsiane. Roztop olej kokosowy w niewielkim garnku, a następnie dodaj zawartość miski do garnka. Gotuj przez ok. 1 minutę.

Przygotowanie batoników

  • Krok 2/4

Do naczynia do zapiekania włóż papier do pieczenia i równomiernie rozprowadź przygotowaną wcześniej masę. Mocno dociśnij, a następnie włóż do zamrażarki na ok. 20 minut.

Przygotowanie batoników

  • Krok 3/4

Rozdrobnij czekoladę i roztop w kąpieli wodnej. Następnie rozprowadź równomiernie na schłodzonym cieście. Włóż do zamrażarki na ok. 60 minut.

Przygotowanie batoników

  • Krok 4/4

Wyciągnij naczynie z zamrażarki, ciasto pokrój na równe batoniki i posyp solą morską. Przechowuj w szczelnym pojemniku w lodówce.

Przygotowanie batoników

Dodatkowe informacje

  • Trudność przepisu: Łatwe
  • Czas przygotowania: 15 minut
  • Czas chłodzenia: 80 minut