Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Batony owsiane
Proste w przygotowaniu, niezwykle pożywne i zdrowe batoniki owsiane, które zaspokoją Wasze potrzeby sięgnięcia po słodką przekąskę!
Batoniki owsiane
Składniki
- 3 kubki płatków owsianych
- 1/2 kubka poppingu z amarantusa
- 2 garście posiekanych migdałów
- 1/4 kubka sezamu
- 1/3 kubka słonecznika
- 1/2 kubka rodzynek
- 1/2 kubka żurawiny suszonej
- ew. 3 łyżki maku
- słoik (ok 300 ml) musu jabłkowego
- 2 łyżki oleju (u mnie orzechowy)
- 1/3 łyżeczki cynamonu
- 1 duża łyżka melasy
- szczypta kardamonu
Przygotowanie
- Mieszamy ze sobą suche składniki dodajemy mokre i łączymy dokładnie. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Blachę od piekarnika wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej masę na batoniki i dobrze ją dociskamy.
- Można od razu delikatnie łopatką pokroić ją na kawałki, trzeba jednak jeszcze raz masę dobrze docisnąć, szczególnie na brzegach batoników (tak żeby się nie połamały).
- Pieczemy je ok 20 minut do czasu aż batoniki się lekko zrumienią, ale nie spalą. Po upieczeniu jeszcze raz trzeba pokroić batoniki i zostawić je na kratce do ostygnięcia.
Dodatkowe informacje
- Przepis pochodzi z bloga Zakręcony wege obiad
Autor: Edyta Stępczyńska