Indukcyjna patelnia do naleśników Ballarini Ferrara
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Naleśniki – przepis podstawowy
Naleśniki – przepis podstawowy
Czas:
15 min
Porcje
10 - 12
Składniki
- 1 szklanka mąki pszennej
- 2 jajka
- 1 szklanka mleka
- 3/4 szklanki wody gazowanej
- szczypta soli
- 3 łyżki oleju roślinnego/ oliwy z oliwek
Przygotowanie
- Mąkę wsyp do miski, dodaj jajka, mleko, wodę i sól. Zmiksuj całość na gładkie ciasto.
- Patelnię do naleśników natłuść olejem i dobrze rozgrzej.
- Na tak przygotowaną patelnię wlej chochlą ciasto naleśnikowe. Rozprowadź ciasto po całej powierzchni patelni. Przewróć naleśnik na drugą stronę, gdy jego spód będzie już odpowiednio ścięty i zarumieniony. Powtórz czynności aż do usmażenia ostatniego naleśnika.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy