Indukcyjna patelnia do naleśników Ballarini Ferrara
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Amerykańskie naleśniki
Amerykańskie naleśniki
Czas:
50 min
Porcje
12
Składniki
- 440 ml mleka
- 400 g mąki
- 6 g sody oczyszczonej
- 4 jajka
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- Szczypta soli
Przygotowanie
- Do dużej miski wbij jajka, ubij je na gładką masę i dodaj mleko, całość wymieszaj drewnianą szpatułką.
- Dodawaj partiami mąkę z sodą oczyszczoną, cały czas delikatnie mieszając ciasto. Następnie, wlej łyżkę oleju, szczyptę soli i całość ubij trzepaczką.
- Odstaw tak przygotowane ciasto na naleśniki na 30 minut w temperaturze pokojowej. Dzięki temu uzyskasz pyszne i puszyste pancake.
- Rozgrzej patelnię do naleśników Ballarini i na rozgrzanej patelni smaż naleśniki do ich zarumienienia.
- Podawaj gotowe pancake z owocami, syropem klonowym, cukrem pudrem lub według własnego uznania.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy