Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Kakaowe naleśniki z bananem
Myślę, że te naleśniki polubią nie tylko dzieci, ale również dorośli :)
Kakaowe naleśniki z bananem
Składniki
- 3/4 szklanki mąki pszennej typ 650,
- 1/3 szklanki mąki razowej typ 1850,
- 1 czubata + 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej,
- 1 łyżka mielonego siemienia lnianego,
- 1 łyżka kakao,
- 1 banan,
- 1 łyżeczka cukru,
- szczypta soli,
- ok 4 - 5 łyżek oleju,
- ok 2 szklanek zimnej przegotowanej wody (lub mineralnej niegazowanej).
Instrukcja
- Wymieszać wszystkie suche składniki łyżką, dodać na początek 1 kubek wody, banana, olej (cały) zmiksować blenderem ręcznym.
- Dodawać powoli wodę aż będzie odpowiednio rzadka konsystencja (podobna do jogurtu pitnego), jeśli mamy czas dobrze jest ciasto zostawić na ok 30 minut.
- Patelni nie natłuszczamy, jest to bardzo ważne - wystarczająco tłuszczu jest w cieście.
- Staramy się usmażyć jak najcieńsze naleśniki najlepiej przy użyciu patelni Ballarini Positano i smażymy je odrobinę dłużej niż zwykłe.
Dodatkowe informacje
- Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Zakręcony wege obiad
Autor: Edyta Stępczyńska