Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Japońskie naleśniki
Japońskie naleśniki
Naleśniki kojarzą nam się albo z pysznym, polskim daniem, które przypomina francuskie crepes, lub z amerykańskimi pancekes, które mają swoich wielbicieli na całym świecie. A dziś przedstawiamy jeszcze jedną wariację na temat naleśników - japońskie pankejki!
Składniki (6 porcji)
- 200 g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/4 łyżki sody oczyszczonej
- 2 jaja
- 45 g cukru
- 1/2 łyżeczki cukru waniliowego
- 125 ml maślanki
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- Masło do smażenia
- syrop klonowy oraz borówki do serwowania
Przygotowanie
- Krok 1/3
Do miski dodaj mąkę, proszek do pieczenia oraz sodę. Wymieszaj dokładnie i odłóż na bok. Do osobnej miski dodaj jaja, cukier, cukier warniliowy, sól i maślankę. Miksuj do dokładnego wymieszania. Dodawaj zawartość drugiej miski cały czas mieszając, aż do uzyskania idealnej konsystencji masy.
- Krok 2/3
Na dużej patelni roztop masło. Wysmaruj foremki na ciasto przy pomocy masła i połóż je na patelni. Wypełnij foremki przygotowaną wcześniej masą do 2/3 wysokości. Smaż naleśniki przez ok. 4 minuty, a następnie obróć i smaż na drugiej stronie przez ok. 2 minuty.
- Krok 3/3
Ostrożnie wyjmij naleśniki z foremek. Serwus z syropem klonowym i świeżymi owocami. Smacznego!
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwe
- Czas przygotowania: 20 minut