Mule w białym winie

Mule w białym winie

Mule w białym winie

Czas:
10 min

Porcje
2

Składniki

  • 1 kg małży
  • 3 szalotki
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 2 łyżki masła
  • 100 ml białego wytrawnego wina

Przygotowanie

  1. Małże dokładnie oczyść, opłucz pod bieżącą wodą i osusz. Szalotki obierz i posiekaj, umyj i osusz i posiekaj pietruszkę.
  2. W stalowym garnku Zwilling roztop masło i zeszklij na nim posiekaną szalotkę. Wlej białe wino, dodaj pietruszkę i doprowadź całość do wrzenia. Dodaj małże i gotuj pod przykryciem przez 5 minut na dużym ogniu, aż małże się otworzą.
  3. Po ugotowaniu udekoruj listkami pietruszki i podawaj z lampką białego wina.

Dodatkowe informacje

  • Trudność przepisu: Łatwy

Powiązane posty