Patelnia do naleśników z metalowym uchwytem Staub
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Mini pancakes
Mini pancakes
Czas:
15 min
Porcje
25
Składniki
- 1 szklanka mąki pszennej
- 2 jajka
- 1 szklanka mleka
- 3 łyżki oleju/oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- Olej do smażenia
Przygotowanie
- Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy 2 jajka, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, mleko i olej/oliwę z oliwek. Miksujemy wszystko aż do uzyskania jednolitej, gładkiej masy.
- Rozgrzewamy stalową patelnię do naleśników z dodatkiem oleju. Nakładamy po 1 łyżce ciasta w równych odstępach od siebie. Smażymy na małym ogniu, po chwili przełóż je na drugą stronę i smaż jeszcze chwilę aż do zarumienienia ciasta z drugiej strony. Powtórz czynność aż do ostatniego placuszka.
- Podawaj z ulubionymi dodatkami w wersji na słodko, lub wytrawnie np. z jajkiem czy serkiem topionym i łososiem wędzonym.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy