Halloweenowa czekolada z cukierkami

Halloweenowa czekolada z cukierkami

Halloweenowa czekolada z cukierkami

Czas:
75 min

Porcje
10

Składniki

  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 2 szklanki różnorodnych cukierków, pokrojonych na małe kawałki

Przygotowanie

  1. Przygotuj formę do pieczenia i wyłóż ją papierem do pieczenia.
  2. W rondlu roztop czekoladę aż do uzyskania gładkiego, czekoladowego kremu.
  3. Roztopioną czekoladę rozprowadź na papierze do pieczenia równomiernie za pomocą szpatułki. Posyp ją pokrojonymi cukierkami.
  4. Włóż formę z czekoladą do lodówki na ok 1 godzinę.
  5. Po tym czasie, wyjmij czekoladę i przełóż ją na deskę do krojenia. Pokrój ją na kawałki o nieregularnych kształtach. Podawaj natychmiast lub przechowuj ją w szczelnym pojemniku z serii Zwilling Fresh & Save.

Dodatkowe informacje

  • Trudność przepisu: Łatwy

Powiązane posty