Garnek indukcyjny z 2 uchwytami i pokrywką Ballarini Salina Granitium
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Gnocchi nadziewane mozzarellą
Gnocchi nadziewane mozzarellą
Czas:
45 min
Porcje
4
Składniki
- 1 kg ziemniaków (najlepiej typu mącznego)
- 200-300 g mąki pszennej
- 1 jajko
- Sól do smaku
- 200 g mozzarelli, pokrojonej w małe kawałki
- 300 g pomidorków koktajlowych
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Sól i świeżo zmielony pieprz
- 1 łyżeczka suszonej bazylii lub oregano
Przygotowanie
- Gnocchi: Umyj ziemniaki i ugotuj je w mundurkach do miękkości. Ostudź, a następnie obierz. Następnie, przeciśnij ziemniaki przez praskę do ziemniaków Gefu. Dodaj jajko, sól i stopniowo dodawaj mąkę, aż ciasto będzie elastyczne, ale nie klejące.
- Formuj gnocchi - podziel ciasto na kilka części i uformuj z nich wałki o średnicy ok. 2 cm. Pokrój na kawałki o długości ok. 2 cm. Wciśnij do środka mały kawałek mozzarelli i zamknij, nadając kształt gnocchi.
- W garnku Ballarini ugotuj wodę. Wrzuć gnocchi do wrzącej, osolonej wody i gotuj, aż wypłyną na powierzchnię. Wyjmij je łyżką cedzakową.
- Pieczone pomidorki: Przemyj pomidorki i przekrój je na pół. Umieść je w naczyniu do pieczenia. Skrop oliwą z oliwek, posyp solą, pieprzem, i ziołami. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 20-25 minut, aż pomidorki będą miękkie i lekko zarumienione.
- Umieść gnocchi na talerzu i otocz pieczonymi pomidorkami. Podawaj na ciepło, posypane świeżymi ziołami takimi jak bazylią lub natką pietruszki.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy