Blender uniwersalny Zwilling Enfinigy
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Domowy dżem malinowo – tymiankowy
Domowy dżem malinowo – tymiankowy
Czas:
20 min
Ilość
700 g
Składniki
- 500 g malin
- 175 g cukru
- 1 łyżeczka drobno posiekanych liści tymianku
- Skórka i sok z 1/2 limonki
Przygotowanie
- Maliny należy dokładnie posortować, opłukać pod bieżącą wodą i delikatnie osuszyć.
- Do kielicha blendera Zwilling Enfinigy wsyp cukier i zmiel go na drobny puder, używając funkcji pulsacyjnej przez około 5 sekund. Otwórz pokrywę i dodaj do dzbanka blendera składniki w następującej kolejności: maliny, tymianek, skórkę z limonki i sok. Zamknij blender i ustaw program przeznaczony do przygotowywania zup.
- Po 7 minutach przerwij mieszanie. Otwórz pokrywę blendera (ostrożnie, para będzie gorąca!) i szybko przełóż dżem do wcześniej przygotowanych i wysterylizowanych słoików. Słoiki wypełnij do samej góry, zamknij je natychmiast i odwróć do góry dnem na 2 minuty, a następnie obróć ponownie.
- Dżem można przechowywać przez kilka miesięcy w chłodnym miejscu, najlepiej w spiżarce lub lodówce.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy