Blender uniwersalny Zwilling Enfinigy
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Krem z bakłażana baba ghanoush
Krem z bakłażana baba ghanoush
Czas:
40 min
Porcje
6
Składniki
- 1 ½ kg bakłażana
- 2 ząbki czosnku
- Sól, pieprz
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 80 g tahini (pasta sezamowa)
- 2 łyżki soku z cytryny
- ½ łyżeczki ras el hanout
- 1 łyżeczka kminku mielonego
Przygotowanie
- Zważ i odmierz wszystkie składniki.
- Umyj i obierz bakłażan i przekrój go wzdłuż na pół. Obierz czosnek.
- Rozgrzej piekarnik do 200°C. Blachę do pieczenia przykryj papierem do pieczenia.
- Miąższ bakłażana natnij nożem na krzyż. Połóż ściętą stroną do góry na blasze do pieczenia. Posyp solą i pieprzem, skrop w 2/3 oliwą i piecz przez około 30 minut. Z upieczonego bakłażana zdejmij skórę.
- W kielichu blendera z serii Zwilling Enfinigy umieść składniki w następującej kolejności: czosnek, upieczony miąższ z bakłażana, tahini, sok z cytryny, ras el hanout, kminek, pozostałą oliwę z oliwek, sól i pieprz. Zamknąć kielich pokrywką.
- Wybierz program: Smoothie i rozpocznij proces mieszania jednym naciśnięciem przycisku. Po zakończeniu programu zdejmij pokrywkę.
- Ponownie dopraw solą i pieprzem i schłodź krem z bakłażana, aż będzie gotowy do podania. Podawaj z tostami lub chlebkami pita.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy