

Ładowanie...
Uniwersalna, głęboka patelnia w 2 rozmiarach (24 cm oraz 28 cm), która znakomicie nadaje się zarówno do smażenia, jak i duszenia „na wolnym ogniu”. Dopasowana pokrywka zapewnia doskonałą dystrybucję wilgoci w naczyniu.
Patelnię można również stosować w piekarniku nawet w bardzo wysokich temperaturach.
Duże wygodne uchwyty po obu stronach oraz duża gałka pokrywki umożliwiają mocny chwyt nawet w rękawicach kuchennych.
Patelnię można stosować na wszystkich źródłach ciepła, również na kuchni indukcyjnej.
Wewnętrzna powłoka non – stick uniemożliwia przywieranie potraw. Zewnętrzna kolorowa emalia zapewnia trwałość i łatwość czyszczenia naczynia, a także nadaje naczyniu niepowtarzalny wygląd.
Pięknie prezentuje się na stole podczas serwowania potraw.
Średnica: | 24 cm | 28 cm |
Średnica dna: | 18.5 cm | 22.2 cm |
Wysokość (bez pokrywki): | 7 cm | 7.6 cm |
Wysokość: | 11.5 cm | 12.5 cm |
Długość: | 31.7 cm | 36.1 cm |
Pojemność: | 2.4 ltr | 3.7 ltr |
Masa: | 4.2 kg | 5.4 kg |
Naczynia żeliwne są używane od wieków, częściowo dzięki doskonałej efektywności energetycznej. Materiał znany jest z równomiernego przewodzenia i przechowywania ciepła, co oznacza, że smażone potrawy wytwarzają wiele aromatów i stają się chrupiące. Schłodzone dania również zyskują na przechowywaniu w temperaturze, ponieważ pozostają chłodne przez kilka godzin i można je bez problemu podawać na każdym przyjęciu w ogrodzie.
Wszystko, co jest przygotowane na patelni do gulaszu, kończy się sukcesem. Bez względu na to, czy są to dania pikantne, czy słodkie.
Wnętrze cocotte pokryte jest matową czarną emalią o chropowatej strukturze. Jest odporne na zarysowania i kwasy oraz zapewnia długi okres trwałości naczynia.
Produkty żeliwne STAUB pochodzą z francuskiej fabryki, gdzie każdy wlewany jest do formy i staje się niepowtarzalny. Na koniec jest sprawdzany zgodnie ze ścisłymi wytycznymi jakości.
Wszystkie naczynia żeliwne marki STAUB produkowane są we Francji z zachowaniem tradycyjnego rzemiosła. Do wykonania jednego naczynia potrzeba ok. 25 par rąk i co najmniej 100 ruchów.
STAUB - Z ALZACJI NA CAŁY ŚWIAT
Ciesz się francuską sztuką kulinarną - naczynia żeliwne i ceramika STAUB łączą w sobie innowację i tradycję w autentyczny i pełen pasji sposób. Dlatego też smakosze na całym świecie doceniają wyjątkowość produktów i kochają ich design. Wysokiej jakości marka z Alzacji wprowadza tradycyjne rzemiosło i kolorowe wzornictwo do Twojej kuchni - i na stół!
ZOBACZ WIĘCEJ