

Ładowanie...
Uniwersalna, głęboka patelnia w 3 rozmiarach (24 cm, 26 cm oraz 28 cm), która znakomicie nadaje się zarówno do smażenia, jak i duszenia „na wolnym ogniu”. Dopasowana pokrywka zapewnia doskonałą dystrybucję wilgoci w naczyniu.
Patelnię można również stosować w piekarniku nawet w bardzo wysokich temperaturach.
Duże wygodne uchwyty po obu stronach oraz duża gałka pokrywki umożliwiają mocny chwyt nawet w rękawicach kuchennych.
Patelnię można stosować na wszystkich źródłach ciepła, również na kuchni indukcyjnej.
Wewnętrzna powłoka non – stick uniemożliwia przywieranie potraw. Zewnętrzna kolorowa emalia zapewnia trwałość i łatwość czyszczenia naczynia, a także nadaje naczyniu niepowtarzalny wygląd.
Pięknie prezentuje się na stole podczas serwowania potraw.
Średnica: | 24 cm | 26 cm | 28 cm |
Średnica dna: | 18.5 cm | 20.3 cm | 22.2 cm |
Wysokość (bez pokrywki): | 7 cm | 7.3 cm | 7.6 cm |
Wysokość: | 11.5 cm | 12.2 cm | 12.5 cm |
Długość: | 31.7 cm | 33.1 cm | 36.1 cm |
Pojemność: | 2.4 ltr | 3.3 ltr | 3.7 ltr |
Masa: | 4.2 kg | 4.6 kg | 5.4 kg |
Naczynia żeliwne są używane od wieków, częściowo dzięki doskonałej efektywności energetycznej. Materiał znany jest z równomiernego przewodzenia i przechowywania ciepła, co oznacza, że ??smażone potrawy wytwarzają wiele aromatów i stają się chrupiące. Schłodzone dania również zyskują na przechowywaniu w temperaturze, ponieważ pozostają chłodne przez kilka godzin i można je bez problemu podawać na każdym przyjęciu w ogrodzie.
ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓWWszystko, co jest przygotowane na patelni do gulaszu, kończy się sukcesem. Bez względu na to, czy są to dania pikantne, czy słodkie.
Wnętrze cocotte pokryte jest matową czarną emalią o chropowatej strukturze. Jest odporne na zarysowania i kwasy oraz zapewnia długi okres trwałości naczynia.
Produkty żeliwne STAUB pochodzą z francuskiej fabryki, gdzie każdy wlewany jest do formy i staje się niepowtarzalny. Na koniec jest sprawdzany zgodnie ze ścisłymi wytycznymi jakości.
Wszystkie naczynia żeliwne marki STAUB produkowane są we Francji z zachowaniem tradycyjnego rzemiosła. Do wykonania jednego naczynia potrzeba ok. 25 par rąk i co najmniej 100 ruchów.
STAUB - Z ALZACJI NA CAŁY ŚWIAT
Ciesz się francuską sztuką kulinarną - naczynia żeliwne i ceramika STAUB łączą w sobie innowację i tradycję w autentyczny i pełen pasji sposób. Dlatego też smakosze na całym świecie doceniają wyjątkowość produktów i kochają ich design. Wysokiej jakości marka z Alzacji wprowadza tradycyjne rzemiosło i kolorowe wzornictwo do Twojej kuchni - i na stół!