Woda pomarańczowa

Woda pomarańczowa

Woda pomarańczowa

Czas:
20 min

Porcje
4

Składniki

  • 60 g jagód / borówek
  • 1 pomarańcza
  • 3 gałązki mięty
  • Woda niegazowana / gazowana

Przygotowanie

  1. Umyj jagody (lub borówki). Większe przekrój na pół za pomocą noża, np. dziecięcego z serii ZWILLING TWINNY. Pomarańcze sparz gorącą wodą, osusz ją, przekrój na pół, następnie pokrój w plasterki lub ósemki. Opłucz liście mięty i osusz je.
  2. Jagody, plastry (lub ósemki) pomarańczy i miętę włóż do dzbanka, np. z serii ZWILLING SORRENTO. Wlewaj wodę, aż dzbanek będzie pełny.
  3. Pozostaw wodę o smaku pomarańczowym na co najmniej 1 godzinę w lodówce. Podawaj w szklankach lub napełnij butelkę do zabrania ze sobą np. z serii ZWILLING DINOS.

Dodatkowe informacje

  • Trudność przepisu: Łatwy

Powiązane posty