Napój orzechowy

Napój orzechowy

Napój orzechowy

Czas:
5 min

Porcje
6

Składniki

  • 200 g łuskanych orzechów (np. migdałów, orzechów nerkowca)
  • 1 ltr wody

Przygotowanie

  1. Zważ i odmierz wszystkie składniki.
  2. Orzechy przełóż do miski, zalej wodą, przykryj i pozostaw aż zmiękną na co najmniej 8 godzin (najlepiej na noc) w lodówce.
  3. Po tym czasie, wylej nadmiar wody. Odsączone orzechy włóż do kielicha blendera z serii Zwilling Enfinigy i dolej świeżą wodę. Uszczelnij pokrywką.
  4. Wybierz ustawienie Smoothie i naciśnij przycisk, aby uruchomić program.
  5. Po zakończeniu miksowania zdejmij pokrywkę.
  6. Napój orzechowy podawaj z kostkami lodu lub jako alternatywę dla mleka.

Dodatkowe informacje

  • Trudność przepisu: Łatwy

Powiązane posty