Garnek indukcyjny z 2 uchwytami i pokrywką Ballarini Salina Granitium
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Słodkie mini-pączusie
Słodkie mini-pączusie
Nieodzownym elementem każdego Tłustego Czwartku są pyszne pączki. Sprawdź, jak przyrządzić samodzielnie ich pyszną mini-wersję!
Składniki (50 porcji)
- 350 g mąki
- 100 g cukru
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 1/4 łyżeczki soli
- 120 g masła
- 2 jaja
- 1000 ml oleju
- Mąka do podsypania
- Cukier do ozdobienia
Przygotowanie
- Krok 1/3
Wymieszaj ze sobą mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól, masło i jaja. Przenieś ciasto na stolnicę podsypaną mąką i wałkuj, aż będzie miało ok. 1 cm grubości. Ciasto pokrój na niewielkie prostokąty.
- Krok 2/3
Podgrzej olej w większym garnku aż temperatura osiągnie 180°C. Dodawaj pączusie porcjami i smaż przez ok. 2 minuty, aż zrobią się złociste. Wyjmyj je z oleju i odłóż na ręcznik kuchenny.
Wysyp cukier na talerz i obtocz w nim usmażone pączusie, póki są jeszcze ciepłe. Możesz je dokładniej wymieszać podrzucając..
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwe
- Czas przygotowania: 20 minut
Powiązane produkty
Garnek tytanowy Demeyere Alu Pro 5
Garnek wysoki Demeyere Atlantis 7
Garnek wysoki Demeyere Industry 5