Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Domowe pianki
Domowe pianki
Małą, słodka przekąska, która sprawdzi się idealnie jako niespodzianka dla najmłodszych, albo dodatek do filmowego wieczoru!
Składniki (24 porcje)
- 11 listków żelatywy
- 100 ml wody
- 400 g cukru
- 40 g syropu kukurydzianego
- 55g białek
- 30 g musu truskawkowego
- 1 fasolka tonki
- 15 g cukru pudru
- 15 g skrobi
Przygotowanie
- Krok 1/4
Zamocz listki żelatywy w misce zimnej wody. Dodaj wodę, cukier i syrop kukurydziany do rondelka i postaw na średnim ogniu. Gotuj dopóki cukier się nie rozpuści, a temperatura nie osiągnie ok. 125°C.
- Krok 2/4
Ubij białka jajek na piankę. Powoli wlewaj zawartość rondelka i cały czas powoli mieszaj. Możesz zrobić to w blenderze lub mikserze na niskich obrotach.
- Krok 3/4
Mus truskawkowy i startą fasolkę tonka włóż do niewielkiego rondelka. Dodaj żelatynowe listki do rondelka i pozwól im się rozpuścić. Następnie wlej truskawkową mieszankę do mieszanki jajecznej i ubijaj w mikserze na średniej prędkości, aż powstała pianka stężeje, a miska będzie chłodna.
- Krok 4/4
Wsyp cukier puder i skrobię do naczynia do wypieków. Wlej masę piankową i wygładź górę. Posyp u góry resztą cukru pudru i skrobi. Odstaw na 4h. Pokrój w kostkę. Smacznego!
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Średni
- Czas przygotowania: 30 minut
- Czas oczekiwania: 240 minut