Garnek indukcyjny z 2 uchwytami i pokrywką Ballarini Salina Granitium
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Saltimbocca
Saltimbocca
Czas:
20 min
Porcje
4
Składniki
- 4 plastry (300g) cielęciny
- 4 plasterki szynki parmeńskiej Prosciutto Crudo
- 4 liście szałwii
- 100 ml białego wina
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- Świeżo mielony pieprz do smaku
Przygotowanie
- Pokrój cielęcinę na cienkie plasterki, usuń błony i tłuszcz i ubij tłuczkiem do mięsa na cienkie kotleciki. Na każdym z nich umieść plaster szynki i liść szałwii. Całość zepnij za pomocą wykałaczki.
- Na patelni rozgrzej masło i oliwę. Dopraw kotleciki pieprzem a następnie smaż przez około 2 minuty z każdej strony, aż do zarumienienia. Po tym czasie, zdejmij je z patelni i odłóż na bok.
- Wlej na patelnię białe wino i gotuj, aż zredukuje się o połowę. Dodaj kotlety Saltimbocca i duś całość jeszcze przez minutę.
- Podawaj Saltimbocca z sezonowymi warzywami lub sałatką.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy