Ładowanie...
Dzięki tej patelni możesz przygotować smaczne, zdrowe i zbilansowane posiłki dla całej rodziny. Sprawdzi się doskonale dla amatorów steków jak i wielbicieli delikatnych ryb czy warzyw.
Korpus patelni Staub wykonany jest w czarnego, matowego żeliwa. Powierzchnia jest lekko chropowata. Ma to na celu zminimalizowanie ryzyka przywierania potraw i tym samym zachowanie patelni w czystości. Kolejną zaletą tej patelni jest równomierny rozkład ciepła na całej powierzchni jak również utrzymywanie pożądanej temperatury możliwie jak najdłużej. Wszystkie te cechy sprawiają, że nawet amator będzie w stanie zrobić idealnego i pysznego steka – przyrumienionego na zewnątrz i soczystego w środku.
Uchwyt wykonany jest z wysokiej jakości drewna bukowego zaimpregnowanego olejem ryżowym i woskiem pszczelim. Posiada jednocześnie zabezpieczenie przed płomieniami i przypaleniem.
Patelnia jest przystosowana do każdego rodzaju płyt grzewczych za wyjątkiem piekarnika.
WYMIARY
Średnica: | 20 cm | 24 cm | 26 cm | 28 cm |
Średnica dna: | 14.9 cm | 17.9 cm | 19.4 cm | 21.5 cm |
Wysokość: | 6.9 cm | 6.9 cm | 7.2 cm | 7.2 cm |
Długość: | 41 cm | 45 cm | 49 cm | 51 cm |
Masa: | 1.5 kg | 1.8 kg | 2.1 kg | 2.5 kg |
Szerokość: | 20.7 cm | 24.7 cm | 26.7 cm | 28.7 cm |
- Przeznaczenie
- Do smażenia
- Rodzaj patelni
- Płytka
- Materiał
- Żeliwo
- Rodzaj powłoki
- Emaliowana
- Powłoka zapobiegająca przywieraniu potraw
- Tak
- Przystosowanie do kuchenek gazowanych
- Tak
- Przystosowanie do kuchenek elektrycznych
- Tak
- Przystosowanie do kuchenek ceramicznych
- Tak
- Przystosowanie do kuchenek halogenowych
- Tak
- Przystosowanie do kuchenek indukcyjnych
- Tak
- Przystosowanie do piekarnika
- Nie
- Odporność termiczna
- 240°C
- Źródło ciepła
- Kuchenka ceramiczna
Kuchenka elektryczna
Kuchenka gazowa
Kuchenka halogenowa
Płyta indukcyjna - Thermopoint
- Nie
- Uchwyt
- Drewniany
- Czyszczenie przy użyciu zmywarek
- Tak
- Gwarancja
- 30 lat
- Produkcja
- Staub France
WYTRZYMAŁE ŻELIWO
Żeliwo równomiernie rozprowadza ciepło, przy czym jest także bardzo trwałe oraz odporne na zarysowania. Możesz używać go na wszystkich źródłach ciepła, także w piekarniku.
EMALIOWANA POWŁOKA
Dzięki zastosowaniu ochronnej, nieprzywierającej, czarnej emalii masz pewność, że Twoje potrawy zyskają niebywały smak i aromat podczas smażenia.
TRADYCYJNE RZEMIOSŁO
Wszystkie naczynia żeliwne Staub powstają we Francji i są tworzone z dbałością o każdy, nawet najdrobniejszy szczegół, tworząc finalnie małe, kuchenne dzieła sztuki.
Pozostałe produkty z tej serii
[category:434:4:random:desc]Dowiedz się więcej o naszych naczyniach żeliwnych
Produkcja naczyń żeliwnych
Wszystkie naczynia żeliwne marki STAUB produkowane są we Francji z zachowaniem tradycyjnego rzemiosła. Do wykonania jednego naczynia potrzeba ok. 25 par rąk i co najmniej 100 ruchów.
STAUB - Z ALZACJI NA CAŁY ŚWIAT
Ciesz się francuską sztuką kulinarną - naczynia żeliwne i ceramika STAUB łączą w sobie innowację i tradycję w autentyczny i pełen pasji sposób. Dlatego też smakosze na całym świecie doceniają wyjątkowość produktów i kochają ich design. Wysokiej jakości marka z Alzacji wprowadza tradycyjne rzemiosło i kolorowe wzornictwo do Twojej kuchni - i na stół!
ZOBACZ WIĘCEJ