Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o naczyniach do kuchenek indukcyjnych
Idziemy z postępem, a w kuchni chcemy mieć estetycznie, czysto, pięknie… a jednocześnie oszczędnie. Dla takich oczekiwań rozwiązaniem stały się kuchnie indukcyjne. Znajoma dziennikarka poprosiła mnie o poradę, urządzając kuchnie w swoim nowym domu. Kuchnia gazowa, płyta ceramiczna, płyta indukcyjna- co wybrać? Na rynku jest tyle ofert, a każda ma swoje plusy i minusy.
Poradziłem koleżance płytę indukcyjną. Dlaczego? Jej zalety są niezaprzeczalne.
- Kuchnie indukcyjne są energooszczędne. Indukcja ogrzewa bezpośrednio naczynie z potrawą. Jeśli nawet na chwilę zdejmiemy potrawę z kuchni - płyta nie wytwarza energii. Automatycznie się wyłączy.
- Po zakończeniu gotowania palniki kuchni indukcyjnej nie są gorące - co jest istotne, gdy w domu są małe dzieci. Płyta nie nagrzewa się, oddaje bowiem ciepło bezpośrednio do naczynia.
- Płyta indukcyjna oszczędza energię również dlatego, że wszystkie dania przygotujemy dużo szybciej, niż na kuchni tradycyjnej. Czas gotowania skraca się o 30% w porównaniu do kuchni gazowej. Dużo łatwiej jest również regulować czas i temperaturę gotowania.
- Mycie kuchni indukcyjnej to bajka w porównaniu z kuchnią tradycyjną. Nic nie przywiera, nic nie przypala się, gdyż palniki nie są gorące - przecieramy szmatką i gotowe, kuchenka lśni.
- Dla tych, którzy skusili się na zalety kuchni indukcyjnej zaskoczeniem może być fakt, że nie wszystkie naczynia kuchenne nadają się do gotowania na takiej kuchence.