Blender uniwersalny Zwilling Enfinigy
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Świąteczne Brownie
Świąteczne Brownie
Czas:
60 min
Porcje
8-10
Składniki
- 250 g gorzkiej czekolady (min. 60% kakao)
- 250 g masła
- 4 jajka
- 250 g cukru
- 1 łyżeczka przyprawy do piernika
- 250 g mąki pszennej
- 60 g kakao
- 200 g białej czekolady do polewy
- Barwniki spożywcze, np. czerwony, zielony
- Świąteczne posypki, słone paluszki lub precelki do dekoracji
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do 200°C, ustawiając grzanie góra-dół. Naczynie żaroodporne (27 x 20 cm) wyłóż papierem do pieczenia.
- Gorzką czekoladę grubo posiekaj i razem z masłem rozpuść w misce ustawionej nad gorącą kąpielą wodną.
- Jajka, cukier i przyprawę do piernika ubij mikserem na jasną, kremową masę. Najpierw wmieszaj jedną trzecią roztopionej masy czekoladowo-maślanej do jajek. Następnie delikatnie połącz całą masę jajeczną z pozostałą czekoladą.
- Mąkę i kakao wymieszaj, a następnie przesiej na masę. Ostrożnie wmieszaj składniki szpatułką, aż ciasto będzie jednolite. Przelej ciasto do przygotowanego naczynia. Piecz około 25 minut - brownie powinno być w środku jeszcze lekko wilgotne.
- Wyjmij z piekarnika, pozwól całkowicie ostygnąć w formie, a następnie pokrój na kawałki, na przykład w kształcie choinek.
- Do dekoracji roztop białą czekoladę w kąpieli wodnej. Rozdziel roztopioną czekoladę do małych miseczek i zabarw według uznania. Udekoruj brownie według własnego uznania, używając barwników i posypek.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy