Zestaw do oliwy i octu Staub
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Domowy olej z chilli
Olej z chilli
Pomysł na idealny dodatek dla wszystkich, którzy lubią ostrzejsze smaki w kuchni. Sprawdź, jak w prosty sposób przygotować olej z chilli!
Składniki
- 2 papryczki chili
- 30g imbiru
- 230 ml oleju warzywnego
- 2 gwiazdki anyżu
- 2 łyżeczki kuminu
- 2 łyżek płatków chili
Przygotowanie
- Krok 1/3
Dokładnie posiekaj imbir. Odetnij końcówki papryczek chili i posiekaj
- Krok 2/3
Podgrzej odrobinę oleju na patelni. Dodaj chili, imbir i gwiazdki anyżu. Smaż dopóki nie zacznie pachnieć, następnie dodaj olej, kumin i płatki chili. Smaż przez ok. 3-5 minut ciągle mieszając.
- Krok 3/3
Zdejmij ze źródła ciepła i dodaj jako dressing do sałatki lub przelej do zamykanego słoika, butelki lub zestawu do oliwy i octu Staub. Dodawaj do zup, chleba oraz dipów!
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwe
- Czas przygotowania: 15 minut