Filozofia Ballarini - Gotowanie z pasją

Filozofia Ballarini - Gotowanie z pasją

Założona w 1889 roku firma Ballarini specjalizuje się w produkcji doskonałych naczyń kuchennych z powłoką nieprzywierającą w zakładzie Rivarolo, we Włoszech. Firma charakteryzuje się przede wszystkim niezwykle szerokim asortymentem garnków oraz patelni aluminiowych. Główny nacisk kładziony jest postęp techniczno-technologiczny i orientację proekologiczną.

FILOZOFIA

Historia Ballarini

PASJA

Ballarini niezwykle mocno skupia się na kontynuowaniu tradycji technicznych i kulinarnych, kreatywnie łącząc je z rozwiązaniami typowymi dla współczesnej kuchni. To właśnie dzięki temu szeroka gama patelni i garnków zadowoli zarówno wymagających profesjonalistów, jak i kucharzy amatorów – bez względu na to, czy kierują się w kuchni kulinarną namiętnością czy niepohamowaną ambicją. Rezultat? Pieczenie, duszenie, gotowanie, smażenie, przygotowywanie dań na parze – a wszystko to doprawione ogromną dawką pasji.

JAKOŚĆ

Ostatnim etapem produkcji każdego naczynia BALLARINI jest kontrola jakości polegająca na poddawaniu produktów serii testów wykonywanych przez przeszkolonych ku temu specjalistów. Ich kompetencje połączone z najnowocześniejszym sprzętem gwarantują niezmiennie najwyższą jakość.

ROZWÓJ

Kontynuując rozwój swoich produktów, Ballarini przywiązuje ogromną uwagę nie tylko do rozwoju technologicznego, ale też zorientowania proekologicznego. Firma od 2004 roku posiada certyfikat środowiskowy bezpośrednio wpływając na zmniejszenie zanieczyszczeń. Odzwierciedleniem tego jest między innymi opracowanie charakterystycznego dla marki kontrolera temperatury – Thermopoint.

Sprawdź naszą ofertę

OFERTA

Włoska marka Ballarini należy do grupy ZWILLING od 2015 roku. Odkryj doskonałej jakości naczynia nieprzywierająca takie, jak patelnie z serii Salina i Lazise czy powlekane garnki Ferrara Granitium oraz zanurz się w świecie pozostałych marek ZWILLING: Staub, Miyabi czy Demeyere.

Sprawdź naszą ofertę