

Ładowanie...
Czy kiedykolwiek próbowałeś dania jednogarnkowego? Jeśli nie, garnek dostępny w 2 rozmiarach Ballarini Avola doskonale się do tego nada. To uniwersalne naczynie jest nie tylko praktyczne i wszechstronne, ale też pozwoli na zaoszczędzenie cennego czasu. Cebulę, czosnek, warzywa i mięso doskonale obsmażysz dzięki specjalnej, 4-warstwowej powłoce KERAVIS Extreme o grubości 4.5 mm, która zapobiega przywieraniu nawet przy niewielkiej ilości tłuszczu i ułatwia czyszczenie bez względu na to, czy korzystasz ze zmywarki czy bieżącej wody. Po obsmażeniu składników wystarczy dodać odpowiednią ilość wody lub bulionu, aby następnie ugotować w nich makaron. I gotowe! Wszystkie smaki zachowane i tylko jedno naczynie do umycia.
Wysokiej jakości szklana pokrywa umożliwia stały wgląd w gotowaną potrawę, a dno wykonane z połączenia stali i aluminium świetnie sprawdzi się na wszystkich kuchenkach – w tym indukcyjnych, zapewniając szybkie i równomierne rozprowadzenie ciepła.
Nie trzeba być koneserem włoskiego designu, aby zauważyć piękno odlewu pokrytego proszkową powłoką w głębokiej czerni. Projekt mediolańskiego duetu Matteo Thun & Antonio Rodriguez cieszy oko każdego. Do tego wszystkiego optymalny rozmiar naczynia umożliwia przygotowanie szerokiego menu, które sprawi, że Twoi goście zaniemówią.
Średnica: | 20 cm | 24 cm |
Pojemność: | 2.8 ltr | 4.8 ltr |
Masa: | 1.93 kg | 2.55 kg |
Nowoczesne mediolańskie wzornictwo łączy się ze sprawdzonym technicznym know-how w zakresie naczyń kuchennych z serii Avola. Patelnie i garnki są całkowicie czarne i pokryte od wewnątrz klasyczną czterowarstwową powłoką zapobiegającą przywieraniu. Dzięki temu pasują do każdej kuchni zarówno wizualnie, jak i funkcjonalnie. Dzięki opatentowanej technologii dna naczynia Avola nadają się do każdego rodzaju kuchenki, w tym indukcyjnej, a także oszczędzają energię dzięki szybkiemu nagrzewaniu.
ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓWW przypadku naczyń Avola długie oczekiwanie na odpowiednią temperaturę smażenia nie jest konieczne. Solidny aluminiowy korpus w połączeniu z podstawą Radiant Induction zapewnia szybkie nagrzewanie, co oszczędza energię. Możesz gotować na wszystkich typach kuchenek, w tym indukcyjnych.
Kiedy patelnia jest wystarczająco gorąca, aby zacząć smażyć? A kiedy można zmniejszyć ciepło, a tym samym podaż energii? Thermopoint zintegrowany z uchwytem patelni Avola może odpowiedzieć na te pytania. Gdy patelnia jest wystarczająco gorąca, zmienia kolor na czerwony. Wtedy można również zmniejszyć ciepło. Po ugotowaniu i schłodzeniu Thermopoint powraca do swojego pierwotnego zielonego koloru. Wtedy patelnię można bez problemu wyczyścić.
Nowoczesne naczynia kuchenne w kolorze czarnym pasują do każdej kuchni. Ale również wnętrze robi wrażenie: czterowarstwowa powłoka nieprzywierająca KERAVIS sprawia, że naczynia są odporne na zarysowania.
BALLARINI - Z WŁOCH NA CAŁY ŚWIAT
Cucina Italiana dal 1889 - BALLARINI od ponad 130 lat żyje włoskimi tradycjami. Wysoka jakość i przydatność do codziennego użytku naczyń kuchennych wyróżnia markę i jej rodzinne wartości. Długotrwałe powłoki nieprzywierające zapewniają, że typowe włoskie potrawy można przyrządzić łatwo i bez tłuszczu - zabierz Bella Italia prosto do swojego domu!
ZOBACZ WIĘCEJ