Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Włoski sos Marinara
Marinara to włoski sos pomidorowy, przygotowany z dojrzałych pomidorów, cebuli i ziół. Możesz go wykorzystać jako bazę do innych sosów, lub też jako bazę do potraw. My polecamy z makaronem lub gnocchi :-)
Włoski sos Marinara
Składniki
- 2 puszki całych pomidorów
- 1 cebula, pokrojona w kostkę
- 4 czosnek, mielony
- 1 liść laurowy
- świeże liście bazylii
- 3 łyżki stołowe oliwy z oliwek
- Sól
Przygotowanie
- Rozgrzej patelnię i dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek.
- Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i smaż przez 6-7 minut lub aż uzyskasz złoty kolor.
- Dodaj pomidory do miski i zmiażdż je widelcem.
- Gdy cebula będzie już gotowa, dodaj czosnek i zalej pomidorami.
- Dodaj kilka liści bazylii, liść laurowy i gotuj przez co najmniej 1 godzinę lub do momentu redukcji sosu.
- Zamieszaj sos kilka razy podczas gotowania.
- Po przygotowaniu dodaj 1 łyżkę oliwy z oliwek do sosu i kilka pokrojonych liści bazylii.
- Dopraw solą do smaku.
- Podawaj z ulubionym makaronem lub gnocchi.
Dodatkowe informacje
- Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Taste is Yours
Autor: Ján Vasil