Grillowa patelnia granitowa indukcyjna Ballarini Ferrara
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Szaszłyki warzywne
Szaszłyki warzywne
Czas:
30 min
Porcje
6
Składniki
- 1 gotowana kolba kukurydza
- 1 żółta cukinia
- 1 zielona cukinia
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- 1 czerwona cebula
- 6 sztuk pieczarek
- 1 gałązka rozmarynu
- 5 łyżek stołowych oliwy z oliwek
- Sól, pieprz
Dodatkowo:
- 4 drewniane szpikulce / patyczki do szaszłyków (ok. 20-30 cm każdy)
Przygotowanie
- Umyj i osusz warzywa. Kukurydzę i cukinię pokrój w równe plasterki. Paprykę pokrój w ćwiartki i ponownie przekrój na pół w poprzek. Cebulę czerwoną obierz i pokrój na sześć części.
- Rozmaryn umyj, osusz i posiekaj. Następnie wymieszaj go z oliwą z oliwek i dopraw solą i pieprzem.
- Nakładaj warzywa na przemian na patyczki do szaszłyków, aż nie zostaną żadne warzywa. Gotowe szaszłyki posmaruj przygotowanym wcześniej olejem rozmarynowym.
- Grilluj szaszłyki równomiernie ze wszystkich stron na gorącym grillu lub na gorącej patelni grillowej, aż uzyskają charakterystyczny wzór grilla, a warzywa będą miękkie.
Wskazówka: Jeśli drewniane szaszłyki namoczy się w wodzie na 2-3 godziny przed grillowaniem, nie spalą się tak szybko w wysokiej temperaturze.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy