Regulowana forma do ciast i serników Ballarini Patisserie
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Szarlotka
Szarlotka
Szarlotka to ciasto, które wszyscy doskonale znamy i kochamy. Oto torta di mele - pyszna szarlotka.
Składniki
- 300 g mąki
- 3 jabłka
- 250 g cukru
- 3 jajka
- 70 g masła
- 200 ml mleka
- 16 g proszku do pieczenia
- 1 cytryna
Przygotowanie
- Krok 1/6
Umyj jabłka, obierz je i usuń pestki. Jabłka pokrój w kawałki i umieść w misce do macerowania z odrobiną cukru i sokiem z cytryny.
- Krok 2/6
Ubijaj żółtka z cukrem, aż do uzyskania lekkiej i spienionej śmietany. Odłóż białka na bok.
- Krok 3/6
Do masy dodaj przesianą wcześniej mąkę, roztopione masło i mleko. Wszystko dobrze wymieszaj od dołu do góry.
- Krok 4/6
2/3 plasterków jabłek pokrój na mniejsze kawałki i wymieszaj z ciastem. Dodaj przesiane drożdże i dobrze wymieszaj z ciastem. Ubij białka na sztywno, a następnie delikatnie dodaj je do masy. Zrób to, mieszając je od dołu do góry, delikatnie i stopniowo.
- Krok 5/6
Wlej masę do posmarowanej masłem i posypanej mąką formy do pieczenia o średnicy około 26 cm.
- Krok 6/6
Masz wiele opcji, jak udekorować szarlotkę. Ciasto powinno być na tyle gęste, aby można było ułożyć pozostałe plasterki jabłka na całej powierzchni bez zatapiania ich w cieście. Alternatywnie możesz wstawić je pionowo w grupach po 3/4 wewnątrz ciasta.
Szarlotkę piec w rozgrzanym statycznym piekarniku przez około 40 minut w temperaturze 180 ° C. Przed wyjęciem zawsze zrób test wykałaczki.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy