Głęboka patelnia do duszenia z pokrywką Staub
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Smażone medaliony wołowe
Smażone medaliony wołowe
Przygotuj wspaniałe medaliony wołowe, które zachwycają aromatem i pełnią smaku.
Składniki (4 porcje)
- 4 filety wołowe Medaliony (po 250 g)
- 1 świeża główka czosnku
- 4 gałązki rozmarynu
- Olej do smażenia
- 2 łyżki masła
- Świeżo zmielona sól i pieprz
- Sznurek kuchenny
- 800 g mącznych ziemniaków
- 100 ml oliwy z oliwek
- 2 łyżki masła
- 2–3 dymki
- Świeżo starta gałka muszkatołowa
- Świeżo zmielona sól i pieprz
Przygotowanie
- Krok 1/3
Opłucz medaliony zimną wodą i dokładnie osusz. Zwiąż medaliony włóczką kuchenną tak, aby były okrągłe. Podgrzej naczynie do duszenia Staub do wysokiej temperatury i obsmaż steki z każdej strony przez 2 minuty z połówkami czosnku w niewielkiej ilości oleju. Zmniejsz ogień, dodaj rozmaryn i masło. Za pomocą łyżki kilkakrotnie polej mięso roztopionym, aromatyzowanym masłem i od czasu do czasu obracaj medaliony. Temperatura wewnątrz mięsa powinna wynosić 55–58 ° C. Najlepiej zmierzyć to termometrem do mięsa.
- Krok 2/3
W międzyczasie gotuj ziemniaki (nieobrane) w osolonej wodzie do miękkości. Umyj, obierz i pokrój dymki w drobne krążki. Ugotowane ziemniaki obierz i zmiażdż dość grubo widelcem. Dodaj oliwę, masło i pokrojoną w plasterki dymkę. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową i delikatnie wszystko delikatnie wymieszaj przed ponownym przyprawieniem.
- Krok 3/3
Gotowy filet z medalionów wołowych z każdej strony dopraw solą i pieprzem i podawaj z puree ziemniaczanym oraz odrobiną masła i oleju z patelni (do smaku).
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy