Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Sernik z migdałami
Sernik z migdałami
Przepyszny sernik z aromatycznymi migdałami. Idealny deser, który zachwyci cąłą rodzinę.
Składniki (na ciasto o średnicy 26 cm)
- Baza:
- Masa serowa:
- Na wierzch:
Przygotowanie
- Krok 1/4
Rozgrzej piekarnik do 160 °C (z termoobiegiem). Spód tortownicy wyłóż papierem do pieczenia. Wrzuć ciastka do folii i rozbij je wałkiem do ciasta. W misce wymieszaj połamane biszkopty z masłem i cynamonem. Równomiernie rozprowadź masę biszkoptową na spodzie formy do pieczenia i lekko dociśnij. Piecz na środku piekarnika przez 15 minut.
- Krok 2/4
Na masę sernikową: rozpuścić masło i lekko ostudzić. Oddziel białka od żółtek, ubij białka na sztywno i odłóż na bok. Twaróg wymieszaj z roztopionym masłem, cukrem, mlekiem i żółtkami. Dodaj miąższ z laski wanilii, cynamon, kardamon i anyż. Dodaj też skórkę pomarańczy, 4 łyżki soku pomarańczowego, semolinę i proszek do pieczenia. Stopniowo wkładaj ubite białka do twarogu, ułóż na uprzednio upieczonym spodzie i równomiernie wygładź.
- Krok 3/4
Piecz na dolnej półce piekarnika przez dwadzieścia minut, a następnie nożem oddziel wyrastające ciasto od krawędzi formy. Następnie piecz przez kolejne 40 minut. Wyjmij z piekarnika i odstaw na chwilę. Poluzuj krawędź formy do pieczenia i wyjmij ciasto na kratkę. Pozostaw do ostygnięcia.
- Krok 4/4
Na wierzch: Posiekaj migdały. Na patelnię dodaj wodę, cukier i cynamon.
Doprowadź do wrzenia i dodaj migdały. Wymieszaj drewnianą łyżką i ponownie zagotuj. Gotowuj na średnim ogniu, aż płyn się zredukuje. Mieszaj od czasu do czasu. Gdy mieszanina się zredukuje, powłoka cukrowa stwardnieje. Mieszaj i podgrzewaj migdały, aż powłoka cukrowa znów stanie się płynna, a migdały pokryją równomierną karmelową powłoką. W tym momencie zdejmij migdały z patelni, połóż na papierze do pieczenia i natychmiast oddzielaj za pomocą widelca lub czegoś podobnego, aby zapobiec tworzeniu się grudek. Następnie rozłóż je na wystudzonym serniku.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy