Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Sałatka z komosą ryżową, rukolą, serem pleśniowym i gruszkami
Prosta w przygotowaniu, niezwykle smaczna i pożywna - to jest nasza sałatka z komosą ryżową, rukolą, serem pleśniowym i gruszkami. Idealna kompozycja na pyszną kolację.
Sałatka z komosą ryżową, rukolą, serem pleśniowym i gruszkami
Składniki
- 10 łyżek komosy ryżowej
- Szczypta soli
- 2 pęczki rukoli
- 2 łyżki stołowe orzechów laskowych
- 2 gruszki
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- Pieprz kolorowy
- 3 łyżki soku limonkowego
- 80 g sera pleśniowego Blue
Instrukcja
- Umyj komosę ryżową i ugotuj w osolonej wodzie przez około 20 minut (zgodnie z instrukcją na opakowaniu)
- Odsącz ją i pozostaw do ostygnięcia przez 20 minut.
- Umyj rukolę
- Posiekaj orzechy laskowe i upiecz na patelni bez tłuszczu, aż uzyskają kolor złocisto-żółty.
- Umyj, wysusz i pokrój gruszki w cienke paski
- Wymieszaj oliwę, sól, pieprz i sok z limonki
- Wymieszaj komosę, gruszki i rukolę z dressingiem. Podawaj na dwóch talerzach
- Posyp sałatkę serem a następnie udekoruj orzechami laskowymi
Dodatkowe informacje
- Czas przygotowania: 45 minut