Nóż szefa kuchni Zwilling Gourmet
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Sałatka z komosą, rukolą, serem pleśniowym i gruszkami
Sałatka z komosą, rukolą, serem pleśniowym i gruszkami
Składniki (2 porcje)
- 10 łyżek komosy ryżowej
- sól
- 2 pęczki rukoli
- 2 łyżki orzechów laskowych
- 2 gruszki
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- Pieprz kolorowy
- 3 łyżki soku z limonki
- 80 g sera pleśniowego blue
Przygotowanie
- Krok 1/3
Dokładnie umyj komosę ryżową i gotuj ją w osolonej wodzie przez ok. 20 minut (zgodnie z instrukcją na opakowaniu)
- Krok 2/3
Odsącz komosę i pozwól ostygnąć przez ok. 20 minut. W międzyczasie umyj rukolę i strzep z nadmiaru wody. Oderwij grube łodyżki. Orzechy posiekaj i podsmaż je na patelni bez tłuszczu, aż staną się złociste. Gruszki umyj, wyjmij z nich nasiona i pokrój w paski.
- Krok 3/3
Wymieszaj ze sobą oliwę, sól, pieprz i sok z limonki jako dressing. Następnie pomieszaj komosę, gruszki i rukolę. Dodaj dressing i rozłóż na 2 talerze. Posyp serem pleśniowym i orzechami.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy
- Czas przygotowania: 45 minut